Videocontent staat voor een drastische metamorfose. Best practices kunnen de prullenbak in. Ook voor de social recruitment breken er nieuwe tijden aan wanneer het gaat om video. Is dat een slechte zaak? Zeker niet!

Kansen voor het oprapen

De mensch is een visueel ingesteld wezen. Met plaatjes zijn we beter in staat informatie in ons op te nemen en een gevoel bij een onderwerp te krijgen. Het is een van de vele theorieën waarom videocontent zo populair is. MrWork ondersteunt deze theorie. De doelgroepen op de verschillende netwerken zijn minder gevoelig voor statische content. De aandachtsspanne is bij deze groep kort. We zien dat bewegende, snelle beelden veel meer engagement opleveren. Kijk bijvoorbeeld naar retail marketing. Haast alle content bestaat hier uit bewegend beeld. Omdat de recruitmentmarkt vaak de trend van marketing op de voet volgt, zien we daar veel kansen. We signaleren wat er gebeurt en kunnen zo inspelen op de uitdagingen binnen onze markt.

Informeren wordt triggeren

Welke uitdagingen? Het zit hem vooral in het verleiden van de doelgroep. Voorheen werden de social netwerken vooral gebruikt om te informeren. Het eenzijdig zenden van informatie. Maar die trend heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe waarheid. Videocontent leent zich meer dan ooit voor het triggeren van potentiële kandidaten. Niet direct alle info prijs geven in je boodschap, maar ze verleiden om door te klikken naar bijvoorbeeld een landingspagina. Zo houd je de aandacht langer vast en is de candidate journey uitgebreider, dus meer kans om je doelgroep vertrouwd te laten raken met je employer brand. Kijk bijvoorbeeld naar Instagram Stories. Razendpopulair en vooral snel. Het leent zich er uitstekend voor om een zaadje bij de kijker te planten en er een vervolgstap aan te koppelen.

Een kwart minuut

Maar hoe gaat videocontent dan evolueren? Wat kunnen we verwachten? Stijl is belangrijker dan ooit. Het draait om herkenning. Videocontent met een eigen identiteit verhoogt de engagement. Als we naar een andere nieuwe trend kijken, worden we nog maar eens met onze neus op de feiten gedrukt: videocontent moet kort, korter, kortst. Voorheen werkten video’s met een lengte van 30 tot 60 seconden uitstekend. Kijkers gaven een filmpje vaak een minuut lang een kans. Dit verschijnsel lijkt voorbij. Heb je de doelgroep nu niet in de eerste 5(!) seconden getriggerd, dan kun je het wel vergeten. Succesvolle videocontent heeft nu vaak een lengte van 6 tot 15 seconden. Dat is niet veel, inderdaad. Want hoe breng je de juiste boodschap over in maximaal een kwart minuut?

Bij MrWork werken we met specialisten die je hier alles over kunnen vertellen. Wil je meer weten? Stuur me via onderstaande button een bericht en ik neem contact met je op om het geheim van succesvolle videocontent met je te delen!

Ook interessant

Plan een belletje

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief