Click & Play! Video’s spelen een prominente rol in de social recruitment strategie van veel bedrijven. En niet zonder reden. Bewegend beeld is een bijzonder aantrekkelijke manier om je doelgroep te verleiden, maar ook om te laten zien wat je bedrijf te bieden heeft en waar je voor staat. Uiteindelijk blijft er één doel leidend: jouw potentiële kandidaat die een vervolgstap zet in zijn candidate journey. Hoe kun je deze conversie nou een krachtige boost geven?

Het succes van de poll

Eén manier is het plaatsen van een poll onder je video. Maar wat maakt het stellen van zo’n vraag met keuzeantwoorden onder een video nou zo succesvol? Emiel Berghout (Online Marketeer bij MrWork): “De doelgroep wordt met een poll getriggerd om te engagen. Zo worden ze doorgestuurd naar de landingspagina en zit de doelgroep al in de omgeving van het bedrijf. Als daar de interesse van de kandidaat wordt vastgehouden, ben je al een stuk verder dan wanneer alleen een video wordt afgekeken. Dat is een grote meerwaarde van de polls.”

In de praktijk

Tijdens een recruitment campagne van één van onze klanten in de verzekeringsbranche werd ook besloten een poll onder een video in te zetten om de engagement te vergroten. Met de eenvoudige vraag ‘Werk je ook graag thuis?’ en twee simpele opties, Ja en Nee, werd geprobeerd om de interactie met de doelgroep te optimaliseren. De advertentie werd gemiddeld vier keer vaker aangeklikt en een deel van de doelgroep plaatste zelfs comments onder de video dat ze bijvoorbeeld leraar of treinconducteur zijn en niet thuis kunnen werken. Een mooie kans voor de verzekeraar om het gesprek met dit deel van de doelgroep aan te gaan.

De ideale poll

En wat is dan die ultieme poll? Dat hangt natuurlijk sterk af van je soort content en je doelstelling. We kunnen gelukkig wel met je delen wat een poll succesvol maakt. Keep it simple! Een gesloten vraag met zo min mogelijk antwoordmogelijkheden. Je potentiële kandidaat kan zo snel en intuïtief reageren. Daarnaast zorgt een laagdrempelig vraagstuk voor een groter bereik. Want de beste vraag voor een poll is door je hele doelgroep te beantwoorden. Voelt je kandidaat zich aangesproken? Dan is de vervolgstap in zijn candidate journey weer een stuk dichterbij. En zeker niet onbelangrijk, probeer controverse te voorkomen. Het kan geen kwaad om je doelgroep te prikkelen, maar negatieve berichten onder je poll zijn niet ideaal voor jouw organisatie, jouw kandidaat en toekomstige kandidaten die in aanraking komen met je poll.

Interessante extra’s en veelzijdig

Juist de comments onder een poll kunnen een bijzonder interessant extraatje zijn. Hoewel het doel vaak conversie naar een landingspagina is, kunnen reacties onder een poll ook van grote waarde zijn. Kijk maar naar het voorbeeld van onze klant. Daarnaast is de veelzijdigheid van een poll noemenswaardig. Want het stellen van een vraag onder een video kan op verschillende momenten in de candidate journey: tijdens de awareness kan de doelgroep worden engaged door een te stellen om kennis te maken. Of je richt een poll in om je doelgroep te splitsen. Het ene antwoord stuurt bijvoorbeeld naar landingspagina A en het andere antwoord naar landingspagina B. Ook verder in de candidate journey is een poll een geschikt middel voor conversie. Bijvoorbeeld om te leiden naar dieper gelegen landingspagina’s op jouw website.

Meer weten over hoe jij de de conversie op jouw social recruitment video’s en posts kan verhogen? Laat het ons via onderstaand formulier weten en wij nemen snel contact met je op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Ook interessant

Plan een belletje

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief