Van extern bureau naar recruitment marketing technologie

“Een tijd lang waren er geen recruiters binnen CZ. Het uitzetten van de vacatures werd toen gedaan door externe bureaus. Door de krapte op de arbeidsmarkt werkte dat echter niet altijd even goed. Het was gewoon lastig om de juiste kandidaat te vinden. In 2016 werd er daarom een tijdelijk recruitment team opgesteld, waardoor recruitment meer focus kreeg binnen de organisatie. In die periode is ook de samenwerking met MrWork tot stand gekomen. Het bereiken van de juiste IT-doelgroep was de grootste behoefte, maar ook CZ als werkgever beter op de kaart zetten. Wat is ons employer brand? En waarom is het zo gaaf om voor CZ te werken? En weet onze doelgroep wel wat we doen bij CZ? Dat waren vragen waarmee we worstelden. De technologie van MrWork heeft ons enorm geholpen om veel meer in de etalage te staan bij ITers.”

Zelf aan de knoppen draaien

“We hebben nu een echte full-funnel aanpak waarmee we binnen de volledige candidate journey content uitzetten. Ook hebben we een chat mogelijkheid via Whatsapp geïntroduceerd. Hierdoor komen we direct in contact met de warmste kandidaten. Omdat we elke vacature geautomatiseerd kunnen plaatsen, besparen we ook nog eens tijd om met de juiste mensen in gesprek te gaan!”

Campagnes optimaliseren aan de hand van data

“Hierin hebben we een samenwerking met zowel MrWork als ook een creatieve partij voor onze content. De data en inzichten die vanuit de campagnes in de MrWork technologie beschikbaar zijn, is voor het creatieve bureau essentieel om nieuwe content te maken of juist content aan te passen. Zo blijven we verbeteren en vernieuwen en dat werkt heel goed. Dat zien we weer terug in de engagement rond onze content. Ook de verdere samenwerking met MrWork is prettig. Het contact is laagdrempelig en er wordt actief meegedacht. We kunnen vaak direct met onze vragen terecht. Door de technologie en ondersteuning van MrWork kunnen we inmiddels een beter beeld schetsen van onze positie in de markt. We staan nu veel meer in de etalage. En ik verwacht dat we die inzet nog meer terug gaan zien in de beleving binnen onze doelgroep!”

Resultaat

 • Naamsbekendheid bij de doelgroep
  Het merk van CZ met al haar innovaties introduceren bij IT talent in de regio.
 • Meer zichtbaarheid in de markt met het CZ-brand
  Dankzij de technologie van MrWork staat CZ veel meer in de etalage bij ITers.
 • Meer kandidaten aantrekken met leadgeneratie
  Opgebouwde interesse omzetten in leads via whatsapp gesprekken.
 • Continue aanvoer van talent
  Door leadgeneratie in te zetten binnen de recruitment strategie genereert CZ 10 kwalitatieve leads gemiddeld per IT vacature die wordt uitgezet via de MrWork technologie.
 • Inzicht in doelgroep genereren
  Data inzichten gebruiken om campagnes te verbeteren
 • Optimaliseren van campagnes
  Door de data vanuit de geautomatiseerde campagnes te gebruiken om content te verbeteren, haalt CZ veel meer uit recruitment campagnes.

Meer inspiratie?

 • Gezondheidszorg en -welzijn

  Grote organisaties

  1000+ FTE

  QuaRijn

  Een grote stijging op het website verkeer wat heeft geleid tot 300 hires.

  QuaRijn
 • Onderwijs

  MKB+

  250 – 500 FTE

  Kinderopvang Mundo

  Kinderopvang Mundo ging van een passieve naar actieve recruitment strategie dankzij recruitment marketing software.

  Kinderopvang Mundo

Plan een belletje

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief