Facebook Vacatures: gaat Social Recruitment veranderen?

8 oktober 2016 - Kevin Juffermans

Facebook gaat bedrijven helpen om hun vacatures te vervullen. In de nabije toekomst wordt het waarschijnlijk mogelijk voor bedrijven om vacatures op het netwerk te plaatsen. Op zich niets nieuws, want inhoudelijk lijkt het erg op LinkedIn Jobslots of andere Job Boards. Maar toch biedt deze functie ook nieuwe perspectieven. 

TechCrunch was de eerste die schreef over deze nieuwe functie. Op het moment is de functie nog in Beta-fase, zodat een kleine groep van bedrijven het uit kan testen. Een woordvoerder van Facebook vertelt:

"Based on behavior we’ve seen on Facebook, where many small businesses post about their job openings on their Page, we’re running a test for Page admins to create job postings and receive applications from candidates."

Wat houdt de nieuwe functie in?

Bedrijfspagina’s op Facebook zullen de mogelijkheid krijgen om hun vacatures gratis op het netwerk te plaatsen. Vervolgens kan door middel van betaalde advertenties deze vacature gepromoot worden onder hun doelgroep.

De vacatures worden getoond in timelines van de volgers en worden geplaatst in een aparte sectie op een bedrijfspagina op Facebook. Het voordeel hiervan kan zijn, dat een bedrijf sneller volgers krijgt dan wanneer de vacature enkel op een website staat. Met deze functie hoopt Facebook dan ook dat het verkeer naar bedrijfspagina’s toe zal nemen.

Via Facebook kan direct gesolliciteerd worden op de vacature. Hierbij wordt er nog steeds naar een sollicitatieformulier gestuurd, maar deze zal automatisch worden ingevuld met de publieke informatie van de sollicitant. Hierdoor is het voor kandidaten makkelijker en minder tijdrovend om te solliciteren op meerdere functies.

Wanneer iemand solliciteert, zal de sollicitatie binnenkomen bij het bedrijf in Facebook Messenger. Hoewel dit waarschijnlijk een zetje van Facebook is om bedrijven meer gebruik te laten maken van de chatfunctie, kan het onhandig zijn voor bedrijven die de chatfunctie al voor andere doeleinden inzet.

Anders dan LinkedIn en Job Boards

Op LinkedIn is het al langere tijd mogelijk om jouw vacature betaald te verspreiden op het netwerk. De nieuwe functie van Facebook zal dan ook concurreren met vacatureplaatsingen op LinkedIn en andere Job Boards zoals Monsterboard of Indeed.

Hoewel LinkedIn en Job Boards ideale netwerken zijn om actief werkzoekenden te bereiken met jouw vacature, zal een vacature op Facebook ook meer aan latent werkzoekenden getoond worden. Wereldwijd zijn er 467 miljoen LinkedIngebruikers die bezig zijn met hun professionele netwerk. Daar tegenover zijn er bijna vier keer zo veel (1,79 miljard) Facebookgebruikers die over het algemeen niet bezig zijn met werk gerelateerde zaken.

Vaak is het afhankelijk van het vakgebied waarin iemand werkt, de expertise of de grootte van het professionele netwerk of iemand een LinkedIn profiel heeft. Sommige profielen zullen dus ook niet worden gevonden, waardoor het onaantrekkelijk is daar een vacature te plaatsen. Vanwege de diversiteit op Facebook, zijn daar meer profielen te bereiken dan op LinkedIn.

Onze visie: de Candidate Journey gaat veranderen

Facebook is als geen ander netwerk bezig met het uitbreiden van zijn functies. De nieuwe functie om vacatures te plaatsen op het netwerk zal dan waarschijnlijk veel veranderen op het gebied van Social Recruitment.

Op het moment wordt Facebook met name ingezet voor het bereiken van een latente doelgroep. Vanwege het hoge aantal gebruikers die hun profielen uitgebreid beschrijven, bestaat voor bijna elke vacature een doelgroep op Facebook.

Het wordt op Facebook pas lastig als je een vacature hebt waarbij de doelgroep erg trouw is aan hun huidige werkgever of als jouw Employer Brand niet bekend genoeg is onder de doelgroep. Wanneer dit het geval is, moet je langere campagnes draaien en andere netwerken inzetten om de actief werkzoekenden aan te spreken.

Met de nieuwe functie, zal het op Facebook ook makkelijker worden om de actieve doelgroep aan te spreken. Daarnaast worden posts op Facebook ook vaker geliked en geshared, waardoor je een hoger bereik krijgt of de frequentie onder jouw doelgroep toeneemt. Hierdoor zullen bestaande Candidate Journeys er anders uit komen te zien.

Op het moment is het nog onduidelijk wanneer het voor iedereen toegankelijk wordt om vacatures te plaatsen. Ook is het nog niet bekend of de functie wordt doorgetrokken naar Instagram, waar je makkelijker jongere doelgroepen kan vinden. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over de nieuwe functie en kijken dan ook uit tot deze functie volledig wordt uitgerold en ingezet kan worden.